Deutsch English Serbian Bosnian Croatian Macedonian Albanian

 
 
Ценовник за писмено преведување

 

 Тарифи за писмено преведување
Цени за корисници
Јануари 2007
Групи на јазици

А

Б

Ц

Д

Е

Ф

Едноставни текстови
1/1 страна = 25 редови
1/2 страна = 1-12,5 Редови
Средно тешки текстови
Тешки текстови
Особено тешки текстови
Пропагандно деловни и патентни текстови
Такси за уверенија
€ по ред
€ по ред
€ по ред
€ по ред
€ по ред
€ по ред
Договори и тн.

1

Албански, Босански, Англиски (Американски), Хрватски, 
Полски, Српски

1,10

1/1 страна
27,50

1,30

1,50

1,70

1,90

8,00

1/2 страна
16,50

2

Бугарски, Француски, Грчки, Холандски,
Италијански, Македонски, Романски (Молдавски)
Руски, Словачки, Словенски, Шпански
Турски, Украински, Белоруски

1,30

1/1 страна
32,50

1,50

1,70

1,90

2,10

9,00

1/2 страна
19,50

3

Старо-Грчки, Дански, Естонски, Фламански,
Грузиски, Калабријски, Каталонски, Казаски,
Ладински, Латински, Летиски, Латауиски, Норвешки,
Португалски (Бразилски), Шведски, Маѓарски  

1,50

1/1 страна
37,50

1,70

1,90

2,10

2,30

10,00

1/2 страна
22,50

4

Авганистански (Дари / Пашту), Африкански, Арапски,
Арменски, Ажери (Азејберџански), Кинески,
Хебрејски, Корејски,
Персијски (Дари / Фарци / Пашту), Усбекишки

1,70

1/1 страна
42,50

1,90

2,10

2,30

2,50

11,00

1/2 страна
25,50

5

Амхариски (Етиопски), Арамејски, Бенгалски, 
Индонезиски, Исландски, Јапонски, Јавански,
Панџабски (Индиски), Сомалијски, Суахелиски, 
Тагалог ( Филипински), Тамилски, Татарски,
Tаи (Тајландски), Тибетски, Виетнамски

1,90

1/1 страна
47,50

2,10

2,30

2,50

2,70

12,00

1/2 страна
28,50

6

За останатите јазици по Ваша потреба групата 6 е во изработка!

2,10

1/1 страна
52,50

2,30

2,50

2,70

2,90

13,00

1/2 страна
31,50
Ценовникот за групите од 1- 6 е во евра со  19% MwSt.( данок ) и други трошочи,
Го задржуваме правото на промена на цените како и јазиците во поединечните групи од 1- 6.
Печатење, копирање и размножување на овој документ е СТРОГО ЗАБРАНЕТО!
Формулар Бр.1 Е

GLOBUS Internationales
Dolmetscher-, und Übersetzungsbüro
Site Meter
Kurt-Schumacher- Platz- Nr.10
44787 Bochum
Tel: 0049 (D) 0234 / 890 877 70
Fax:0049 (D) 0234 / 890 877 72
GLOBUS Internationales
Dolmetscher-, und Übersetzungsbüro
Site Meter
Kurt-Schumacher- Platz- Nr.10
44787 Bochum
Tel: 0049 (D) 0234 / 890 877 70
Fax:0049 (D) 0234 / 890 877 72